Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Kolumne
Bianco Breg 2009 will be one of the last vintages produced by the winery. Since 2012 probably the most famous wine producer in Italy has been focusing only on native varieties and on a new project, a vine-garden in Dedno.…
Četvrtak, 14 Lipanj 2018

Istria Wine&Walk 2018

Primjer dobre prakse u organizaciji događaja posvećenog vinu i hrani Točniju predodžbu o tome koliko je Istria Wine & Walk uspješan i posjećen od strane publike počeo sam shvaćati kad su mi javili da je prodaja akreditacija zatvorena već prvog…
Subota, 04 Studeni 2017

Čestitamo Aristonu!

Piše
Prije otprilike pola godine pisao sam tekst o događaju u Villi Ariston. Radilo se o sljubljivanju vina vinarije Tomaz iz Motovuna i jela iz kuhinje restorana Ariston. Napisao sam tada da sam iznimno ugodno iznenađen.…
Sada možemo i službeno reći: berba je gotova!  Što se ove godine tiče. Nema boljeg mjesta za završetak berbe od Kurtaljevog džepnog vinograda u zagrebačkoj Novoj Vesi. Radi se, naravno, o već svima znanoj Vinskoj…
Jučer je u hotelu Esplanade Zagreb održan jedan od ljepših događaja ove godine. Naravno, riječ je o druženju vinarije Kozlović s prijateljima. Kako prijatelja ima mnogo, tako se i Oleander terasa vrlo brzo popunila. O kuhinji Ane Grgić stvarno je…
Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017

Oprosti, Profesore!

Izostati nisam smio, a nisam ni htio, ali eto, nisam bio. Da,  ove godine nisam bio na druženju povodom Svjetskog dana zaštite okoliša i Svjetskog dana zaštite planinske prirode, koje na izvoru Slapnice organiziraju Ivanka i Ivan Dropuljić. Zašto treba…
Frank Gehry, jedan od najvažnijih živućih arhitekata, pomalo je slučajno bitno utjecao na moj profesionalni razvoj. No tko poznaje moj stvaralački opus, zna da moj izričaj nije ni sličan razigranoj estetici Gehryja. Utjecaj je bio puno suptilniji i sadržan u…
Srijeda, 03 Svibanj 2017

Iz Osijeka po vinogorjima

Ovo izdanje kolumne posvećeno je dvjema vinarijama i dvama vinskim barovima te Osijeku, gradu sa svih strana okruženog vinogorjima, čiji je nekadašnji glavni gradski trg nosio ime Vinski trg i koji je, sve do prije pedesetak godina, imao vinograde u…
Zadnjih par mjeseci pišem vrlo subjektivnu kolumnu na portalu menu.hr; pišem na poziv prijatelja iz mladosti, Renea Karamana, sjajnog fotografa i malo manje sjajnog haklera iz zlatnih dana Keglića. Pišem o hrani, putovanjima, vinu i inim hedonističkim trenucima, a sve…
Tradicija u gastronomiji vrlo je prisutna i to na razne načine. Zadržimo se ovaj put samo na konzumaciji hrane - imamo tu pregršt tradicionalnih priča. Svaka regija u lijepoj našoj ima svoje tradicionalne menije, zna…
Četvrtak, 23 Veljača 2017

Oda (ne)savršenosti

Čudni su putevi vinski i to jako, a kako zadnjih godina najviše njima kročim, tako sve više uviđam koliko su savršeni u svojoj nesavršenosti. Tako su me ti vinski puti odveli i u Dugave. U tom je novozagrebačkom kvartu, u…
Kada smo iz centra Osijeka krenuli put Baranje, termometar na automobilu je pokazivao minus petnaest Celzijusovih stupnjeva. Vani je bilo ledeno, ali istovremeno i izrazito sunčano. Vozeći se od Osijeka prema Bilju, preko Vardarca, Luga, Grabovca uživali smo u prizoru…
Stranica 1 od 6

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next

Iz G.E.T. Vodiča...

Trapan Wine Station, Šišan
Trapan Wine Station, Šišan
- promo -