Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

Novo

Održan je prvi hrvatski pjenušavi doručak u vinogradu

Održan je prvi hrvatski pjenušavi doručak...

Vino
on 01 Lipanj 2020

Održan je prvi Pjenušavi zagorski doručak u vinogradu, prema ideji i u organizaciji Marije...

Beč nastavlja borbu protiv toplinskih otoka

Beč nastavlja borbu protiv toplinskih otok...

Lifestyle
on 29 Svibanj 2020

Nakon ozelenjavanja fasade na zgradi metro stanice Spittelau preuredit će se i površina od...

Konoba Fakin, Motovun

Konoba Fakin, Motovun

Gastronomija
on 29 Svibanj 2020

Da Motovun već na prvi pogled svojom specifičnom ljepotom ostavlja bez daha, znamo. Da Mar...

Kampanja „Dobri ljudi“: Žuja donira milijun kuna hrvatskim udrugama i inicijativama

Kampanja „Dobri ljudi“: Žuja donira miliju...

Sve i svašta
on 29 Svibanj 2020

Novom kampanjom Žuja odaje počast svim liječnicima, medicinskim sestrama, volonterima, hum...

Istraživanje potvrdilo – kava pomaže u borbi protiv pretilosti

Istraživanje potvrdilo – kava pomaže u bor...

Sve i svašta
on 29 Svibanj 2020

 Rezultati istraživanja pokazali su kako je kod žena koje su pile četiri ili više šal...

U Zagreb je stigao street food koji ćete obožavati

U Zagreb je stigao street food koji ćete o...

Gastronomija
on 27 Svibanj 2020

Piacere je prava mala tvornica izvrsne svježe tjestenine rađene po tradicionalnoj talijans...

Vinski razgovori uz Erdutske vinograde i mlade, kreativne goste

Vinski razgovori uz Erdutske vinograde i mlade, kreativne goste

07 Ožujak 2020

"Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom", zabavno-edukativne interaktivne radionice bogate sadržajima, kojima popularnost raste zahvaljujući tome što su prilagođene i vinskim znalcima i ljubiteljima vina koji tek uče, a održavaju se...

Upoznajte slovenske destinacije izvrsnosti - Dolenjsku i Podčetrtek

Upoznajte slovenske destinacije izvrsnosti - Dolenjsku i Podčetrtek

20 Siječanj 2020

S ciljem da se stvori europska mreža najljepših destinacija održivog turizma, da se promoviraju nove netradicionalne i turistički manje razvijene destinacije, Europska komisija je u zemljama članicama EU pokrenula projekt...

Brušenje noževa

Brušenje noževa

20 Listopad 2019

Razvojem kulture stola u našoj zemlji pojavile su se neke sasvim nove stvari na koje prije baš i nismo obraćali pozornost. Tu svakako spadaju i japanski kuharski noževi. Nekad je...

Srijeda, 1. 10. 2014.

Održan prvi Panorama pizza kup

Piše: 
Održan prvi Panorama pizza kup

 

U subotu, 27. rujna 2014. u hotelu Panorama u Prelogu održao se prvi Panorama pizza kup u organizaciji DG - SPORT d.o.o. i G.E.T.- udruge za kulturu stola. Pokrovitelj događanja je Turistička zajednica Međimurske županije, a sponzori su Podravka, Premes, Bohnec, OPG Kišić, mesnica Kiš i austrijski Krainer.

Panorama pizza kup je natjecanje na kojem smo okupili 10 ponajboljih pizzeria Hrvatske, a glavni cilj manifestacije je edukacija o kvalitetnim namirnicama. Želimo poučiti ugostitelje, pizza-majstore i konzumente što su to dobre namirnice te da sve ono što se kupuje po kioscima nisu nužno pizze. Pizza nije „junk food“, pod uvjetom da se radi prema pravilima kulinarske struke.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije:

  1. Zadana tema: Capricciosa ("miješana") pizza
  2. Autorska pizza

Pizzeria u hotelu Panorama u kojem se natjecanje održava ima krušnu peć.  Pizzu je trebalo pripremiti, ispeći, narezati i poslati pred žiri koji je bio odvojen od natjecatelja. Kriteriji ocjenjivanja bili su: stupanj pečenja, kvaliteta tijesta i umaka, količina i okus namirnica te cjelokupan dojam.

Pizze je ocjenjivao žiri u sastavu: Loreena Meda, Rene Bakalović, Časlav Matijević, Domagoj Jakopović - Ribafish i Tomislava - Tommy. Nakon oba kruga natjecanja i zbrojenih ocjena, konačni poredak je slijedeći:

 

1. Dejan Plišo - Restoran O'Hara, Zagreb 

2. Davor Žagar - Pizzeria Pancho & Toro, Sesvete

3. Jere Rubelj - Pizzeria Luca's, Zagreb 

4. Dane Tahirović - Konoba-pizzeria Zora Bila, Split 

5. Mario Lovrek - Hotel Panorama, Prelog

6. Mario Kopejtko - Pizzeria Rošo, Ivanić Grad 

7. Zvonimir Igor Jurković - Restoran TiM, Zagreb 

7. Ivan Korent Hotel Panorama, Prelog

8. Ivica Ivanušec - Restoran Domenico, Varaždin

9. Tomislav Oršić - Pivnica Mejaši, Ludbreg

 

U isto vrijeme, oformljen je i žiri od prisutnih novinara. Prema njihovim ocjenama, prvo mjesto pripalo je Pizzeriji Luca's.

Nakon natjecateljskog djela, održao se Pizza show uz voditelja Davora Dretara Dreleta i nastup grupe Pastiri. To je bila prilika da gosti upoznaju pizzerie sudionike te po povoljnim cijenama probaju ove izvrsne pizze.

Kao zanimljivost, Zlatko Sedlanić Podravkin promotor kulinarstva pripremio je nekoliko pizza s Podravkinim proizvodima, među njima i pizze s tijestom od kukuruznog brašna, tijestom od heljdine kaše te desertnu pizzu s Linoladom i kremom od vanilije. Tom prilikom održao je iznimno korisnu prezentaciju.  Još jedna zanimljivost bila je pizza od konopljinog brašna koju je predstavio Nikola Planinić, suosnivač i direktor tvrtke CannaBio koja se bavi uzgojem i preradom industrijske konoplje. 

 

Na slijedećim linkovima pogledajte fotografije:

 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor
podržavamo: