Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323

Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323
Subota, 10 Lipanj 2017

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander

Napisao:  Foto: Silvija Munda i Esplanade promo
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderJoš od 1920-i-neke, kada je Esplanade Zagreb Hotel po prvi put otvorio svoja vrata, pojam je elegancije, luksuza i čistog hedonizma. Uostalom i izgrađen je upravo s namjerom da prvenstveno prima putnike Orient Expressa, jer Zagreb tada nije imao dovoljno luksuzan hotel u kojem bi odsjedali ovi zahtjevni putnici. Ne trebamo objašnjavati što je u svoje vrijeme značio Orient Express; ta njime se bavi i svevremenski James Bond u jednom od filmova pa su tako i neke scene snimane u Zagrebu. Ne čudi, stoga, što su kroz Esplanade Zagreb Hotel prošle mnoge slavne osobe - od političara, glumaca, sportaša i inih; zvjezdanog praha u Esplanadi ne nedostaje. Ništa manje poznata, ako ne i poznatija, je njihova Oleander terasa - definitivno najljepša terasa u gradu (a mislim i šire); terasa iz filmova - velika, kompaktna, ne pretrpana stolovima, onako, stvorena za uživanje. To da je uređenje čisto savršenstvo, to ne moram ni pisati.

Još jedna stvar izdvaja Esplanadu od ostalih hotela. Esplanada se itekako brine za svoje osoblje. Školuje ih, jer oni su duša hotela.

Ivan Šneler - Sneki (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)Ivan Šneler - Sneki (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)Primjerice, njihov sommelier, Ivan Šneler, od milja zvan Sneki... On je institucija - znaju ga od Japana do Švedske - on je, jednostavno, dio hotela, a prvi je hrvatski sommelier.

Tu je i Josip Friščić, voditelj banketnog odjela, koji svojim entuzijazmom i pozitivom oduševljava već više od 30 godina.

Ivica Max Krizmanić (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)Ivica Max Krizmanić (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)

Legenda kaže da je njihov sadašnji direktor, Ivica Max Krizmanić, počeo kao bellboy i eto, "dogurao" do generalnog direktora.

Damir Folnegović Blaž i Max Stanišić  (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)Damir Folnegović Blaž i Max Stanišić (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)

Zašto je ta priča važna? Jer pokazuje da Esplanade brine za svoje ljude. Danas, također kao bellboy, u Esplanadi radi još jedan Max, iznimno ljubazan i kulturan mladi dečko, zove se Max Stanišić i tko zna... Pratit ćemo njegov razvoj. :)

No vratimo se mi onim zvijezdama s početka. Danas Esplanade Zagreb Hotel definitivno ima svoju zvijezdu, a ona se zova Ana Grgić. Chefica koja je Esplanadu itekako uvela u dvadeset i prvo gastro stoljeće. Ana je definitivno jedan od najboljih chefova Lijepe naše i to dokazuje iz dana u dan. Njezine gastro kreacije su itekako smislene; vode vas u sfere čistog užitka. Ono što mene fascinira je činjenica da su njena njena jela izuzetno moderna i urbana, a opet, imaju u sebi nešto iskonsko, a tu kombinaciju može stvoriti samo netko tko beskrajno poštuje svaku namirnicu.

Ana Grgić i Tomislav Stiplošek  (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander(Ana Grgić i Tomislav Stiplošek (Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander)

Moram spomenuti da je Esplanada hotel koji se ozbiljno bavi koktelima, jer terasa Oleander bez koktela ne bi bila prava ljetna terasa.

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander

Možemo reći da je ljeto u Zagrebu počelo, jer terasa Oleander je otvorena i čeka vas.

A što vas sve tamo čeka, što je to Ana sa svojom ekipom osmislila za ovo ljeto?

Ljetni jelovnik bit će obogaćen svježim kamenicama na ledu, kavijarom, sashimijem i jelima poput fregole sarde s hlapom i sušenim rajčicama, goveđim carpacciom te tatarskim, kao i biftekom od žutorepe tune koje će osoblje restorana Zinfandel's pripremati na atraktivnoj postaji pred stolom gosta.

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander

 À la carte ponuda bit će dodatno obogaćena atraktivnim grill konceptom, koji će u ponudi Oleander terase biti svakodnevno od 19 sati, ovisno o vremenskim uvjetima, a ponuda delicija ovisit će raspoloživosti dostupnih svježih namirnica.

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderVrsni grill majstori pripremat će svakodnevno vrhunsku svježu ribu i meso prema željama gostiju na posebno dizajniranom grillu na drveni ugljen s otvorenim plamenom. Gosti će tako moći uživati u gurmanskoj ponudi svježih škampi, hlapa i gambera s grilla, potom u ponudi vrhunske ribe poput kovača i brancina, dok će steak menu gostima nuditi izbor vrhunskih sočnih steakova iz raznih zemalja svijeta poput Francuske, Španjolske, Irske, Urugvaja i SAD-a. Charolais Tenderloin, Black Angus Striploin, Bavette tagliata, Tomahawk, Rubia Gallega T-bone samo su neki od cutova koji će oduševiti nepca istinskih gurmana.

Ljeto na Oleander terasi osvježit će i nova vinska karta s brojnim vrhunskim vinima iz Hrvatske i svijeta, a predviđena je i ljetna promocija šampanjaca na terasi. Ljetni Esplanade Bar menu gostima Oleander terase svakodnevno će nuditi osvježenje u obliku ledenih pića i kreativnih koktela te ukusnih ljetnih zalogaja poput hrskavih jastučića punjenih sušenom rajčicom i burratom, potom hladnog gazpacha, panna cotte od šparoga s dimljenim lososom, falafela s tahini umakom, hrskavih kozica s dressingom od jogurta, kroketa od parmezana s čipsom od pršuta i drugih slasnih jela idealnih za ljetna druženja na otvorenome.

Utorkom, srijedom i četvrtkom atmosferu će dodatno zagrijati DJ lounge glazba na otvorenome.

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa OleanderLjeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander

Okružena oleandrima, zelenim maslinama i mediteranskom lavandom, terasa Oleander u ljetnim mjesecima privlači i svojom ponudom bife i à la carte doručka, koji uz pogled na grad i izlazak sunca pruža poseban doživljaj početka dana. Tijekom ljetnih mjeseci nastavlja se i ponuda popularnog koncepta Nedjeljnog bruncha koji gostima nudi obilje delicija s bife stola te à la carte ponudu glavnih jela, uz dječju igraonicu i besplatan parking.

Topli dani i ugodne ljetne večeri pretvaraju privlačan ambijent Oleander terase u pozornicu društvenih događanja na otvorenome, pa ona sa svojim kapacitetom do 1000 uzvanika, vrhunskom uslugom cateringa i atraktivnom live cooking stanicom postaje jedan od najatraktivnijih prostora za organizaciju raznih korporativnih domjenaka, proslava i glamuroznih događanja uz kreativne performanse.

Ova otmjena zelena terasa u samom srcu grada u vrućim ljetnim mjesecima postaje omiljena oaza Zagrepčana i gostiju hotela za istinske gurmanske užitke, a to će se tako, vidljivo je, potvrditi i ovog ljeta.

 

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".