Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Srijeda, 13. 3. 2019.

Vinski razgovori uz Vina Laguna

Piše:  Silvija Munda
Vinski razgovori uz Vina Laguna

U suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčičevoj ulici, Udruga za kulturu stola G.E.T. dva puta mjesečno održava događanje pod nazivom "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama". Koncept događanja je osmišljen kao talk show uz interakciju s publikom, a održava se dva puta mjesečno.

Treći "Vinski razgovor" odigrao se 7. 3. 2019., uz Vina Laguna.  Stiplošekovi gosti bili su Mia Vukdragović, voditeljica marketinga i Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje. 

Milan Budinski i Mia VukdragovićMilan Budinski i Mia Vukdragović

Uz male zalogaje i ugodne razgovore predstavljena su vina premium kvalitete, od kojih su neka tek došla na tržište, a neka još čekaju svoj trenutak. Zalogaji koji su pratili vina bile su plate s pršutom iz ponude kavane Procaffe i sirevi sirane Špin koja je, kao i Vina Laguna, također u vlasništvu tvrtke Agrolaguna.

Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina LagunaVinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna

Publici "Vinskih razgovora" predstavljena su sljedeća vina:

  • Pjenušac Blanc de Moi
  • CastellBlanc 2017
  • Riserva LV 2013
  • Malvazija Istarska kasna berba 2016
  • Malvazija Istarska duga maceracija 210 Riserva 2012

Vina Laguna

Kroz ova vina publika je upoznala neko drugo lice Vina Laguna. Čak i većini vinskih novinara, prisutnih na degustaciji, taj dio njihove produkcije bio je nepoznat.

 Više o vinima:

Publika je odlično prihvatila i ocijenila kušana vina, a pojavilo se i puno pitanja. Prije svega pitanja u vezi cijena, razloga za proizvodnju ovakvih vina i količina koje će se naći na tržištu.

Nadovezavši se na pitanje količine, Tomislav Stiplošek je dao komentar i zaključak degustacije:

"Izuzetna, fantastična vina, u vrlo malim serijama i dostupna na upit. Naravno, pitate se: 'Zašto?' Pa vrlo jednostavno: moramo biti svjesni vremena i države gdje živimo i veliko je pitanje bi li  takva vina mogla živjeti u velikim količinama na tržištu... Ta su vina, svako za sebe, kao mala umjetnička djela i nisu za svakoga, već traže nekog tko će ih razumjeti i uživati u njima kao što se uživa u slikarskim remek djelima. No da, trebalo ih je predstaviti javnosti i pokazati svijetu da Vina Laguna imaju i takva vina, iz najviših kategorija. Vinski znalci to će itekako znati cijeniti. Jednom kad probate ta vina, gledat ćete na Vina Laguna nekim drugim očima." - zaključio je Stiplošek.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Svaki vinski razgovori, osim interesantnog i jedinstvenog doživljaja, nekome iz publike donose dodatno iznenađenje. Ovaj put je jednog sudionika ručkom za dvije osobe odlučio počastiti nedavno otvoreni bistro "Fino & Vino", čiji se koncept temelji na modernoj kuhinji s naglaskom na domaćim mesnim i ribljim jelima te na tjesteninama vlastite proizvodnje, uz bogatu vinsku kartu.

Sljedeći "Vinski razgovor" održat će se već 21. 3., a u međuvremenu svratite u kavanu Procaffe i pogledajte njihovu ponudu vina i zalogaja te se informirajte o nadolazećim vinskim gostovanjima.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -