Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Subota, 6. 2. 2016.

Vina Galić u Miva Galeriji Vina

Piše: 
Vina Galić u Miva Galeriji Vina

Slavonska Vinarija Galić je u Miva Galeriji Vina predstavila vina koja će uskoro na tržište.

Za berbu 2015. kažu da je impresivna: „Naša berba 2015. bila je jedna od onih velikih u kutjevačkom vinogorju, kojih ćemo se rado prisjećati. Sunca je bilo u izobilju, ponekad čak i previše tako da smo se na trenutak uplašili da suša ne uzme svoj danak. Ali, kako to biva kod velikih berbi, kiša je došla u pravi, zapravo zadnji čas.” - rekao je poznati vinar Josip Galić.

 

Najveće umijeće jest odrediti trenutak berbe za svaku sortu. Za svaku sortu u pojedinom vinogradu ili na lokaciji postoji jedan jedini dan kad je najbolja za berbu. Dobitna filozofija, koja donosi rezultat i prepoznatljivost na tržištu, jest da i pri stvaranju vina tim Vinarije Galić želi sačuvati ono što je priroda dala vinogradu bez puno intervencija i modificiranja mladog vina. Tako ga njeguju i pripremaju vino za tržište.

Velika posvećenost svakoj sorti, pravodobna berba i vrhunska tehnologija prerade rezultirali su novim vinskim kreacijama.” istaknuo je Andrej Markulin, predsjednik uprave Vinarije Galić.

Kroz ritual kušanja novih vinskih kreacija proveo nas je Slaven Jeličić, enolog Vinarije Galić. Predstavio je Graševinu 2015., Sauvignon blanc 2015. i Rose 2015.

U nastavku prenosimo njegove opise tih vina:

Graševina 2015.

Selekcija graševina s naših najboljih položaja Podgorje,Vetovo, Radovanci. Decentan i profinjen miris cvjetnih (livadno cvijeće, kamilica, cvijet bagrema) i voćnih (zelene jabuke, ananas, vinogradarska breskva) tonova zaokružuje delikatni okus živahnih kiselina, punog tijela i dugog aftertastea.

Sauvignon blanc 2015.

Sauvignon blanc lako osvaja svakog znalca i istinskog zaljubljenika u tu predivnu sortu. Izuzetne arome bazge isprepliću se s nježnim tonovima tropskog voća i citrusnim aromama grapefruita začinjenih zelenim tragovima paprike i zelene trave.

Rose 2015.

Tu je ponajprije zavodljiva salmon rose boja za rose svjetskih standarda. Miris atraktivan u skladu s bojom. Za sorte Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot crni od kojih se komponira taj rose karakteristične su voćne note malina, jagoda i šumskog voća. Vino ima svjež okus, razigranih kiselina i elegantnog tijela.

Osim ovih vina, kušali smo još i chardonnay, odličan crni pinot te velike Bijeli 9 i Crni 9.

 

O značaju imena vina „9”, više o vinariji i zanimljivim novostima, pisat ćemo u jednom od sljedećih brojeva G.E.T. Reporta, jer smo dogovorili posjet vinariji Galić u ožujku.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -