Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Subota, 27. 4. 2019.

Spoj na slijepo - ljubav sa stonskim kamenicama

Piše:  PRiredba Studio Julio Frangen
Spoj na slijepo - ljubav sa stonskim kamenicama

Uz malostonsku kamenicu najbolje se sljubio QUATTRO chardonnay 2018 vinarije Volarević

Šesto izdanje međunarodnog vinskog festivala „Dubrovnik FestiWine“ obilježilo je tradicionalno ocjenjivanje vina koje se najviše „ljubi“ s malostonskom kamenicom  „Blind Date -  In love with Ston oysters“

I ove su godine organizatori Dubrovnik FestiWinea stvorili posebno ozračje izvornosti i originalnosti hrvatskoga juga,  u ocjenjivanju vina koje najviše ljubi malostonsku kamenicu. Ocjenjivački sud, sastavljen od 30-ak članova  - sudaca žirija Dubrovnik Festiwine Trophy natjecanja, predstavnika medija, sponzora i prijatelja festivala  -  u srijedu navečer, 24.4. ocjenjivao je spoj prijavljenih vina s kamenicom, sustavom ocjenjivanja od 1 do 5. Stvoriti najbolju kombinaciju najdraže izvorne delicije i lokalnih vina Dubrovačko-neretvanske županije čiji okus i aroma najbolje ističu sve njezine sofisticiranosti nije bio jednostavan zadatak. Dodatno je ove godine uvedena i kategorija sljubljivanja istih vina s lokalnim mladim i odležanim sirom u ulju OPG-a Mihe Kukuljice, za članove žirija koji nisu ljubitelji kamenica.

Uz malostonsku kamenicu najbolje se sljubio QUATTRO chardonnay 2018 vinarije Volarević

Uz svježe kamenice, domaći mladi sir  i sir u ulju posluženo je 12 prijavljenih vina:  3 ružičasta i 9 bijelih, s Korčule, Pelješca, iz Komarne i Konavala.

„Ove smo godine na spoj naslijepo pozvali i sireve, kao klasičnu kombinaciju koju svi vole, tako da imamo čak tri najbolja spoja. Od prijavljenih lokalnih vina iz Dubrovačko – neretvanske županije, apsolutni je pobjednik ocjenjivanja vinarija Volarević s Komarne: – uz kamenice se najbolje sljubio Quattro 2018, chardonnay Volarević; uz mladi kravlji sir ocjenjivači su odabrali La Chic! rosé by Volarević (od plavca malog), a uz sir u ulju pobijedio je Pošip Syrtis Volarević 2018“ -  rekao je Ivo Ivaniš, vinski novinar, moderator ovog događaja.  

Vinski festival Dubrovnik FestiWine na svoj je put krenuo 2014. godine u organizaciji Dubrovačko – neretvanske županije i razvojne agencije DUNEA. Program i sadržaj festivala osmislila je  agencija „Dubrovnik PartneR“ i uz potporu  vjernih sponzora i partnera producira i razvija „Dubrovnik FestiWine“ šesti put zaredom. Od svog trećeg izdanja festival je iz regionalne prešao u međunarodnu kategoriju te od tada, osim promocije vinske kulture i izvornih sorti Dubrovačko - neretvanske županije, otvorio svoja vrata i sudionicima izvan granica županije. Šesto izdanje donosi brojna zanimljiva zbivanja pa je ovaj tjedan u Dubrovniku rezerviran za uzbudljiva vinska iskustva. 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -