Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
  • Degustacije
  • Premijerno predstavljeno limitirano izdanje - Argeta Exclusive à la chef Luka Košir
Srijeda, 31. 10. 2018.

Premijerno predstavljeno limitirano izdanje - Argeta Exclusive à la chef Luka Košir

Piše: 
Premijerno predstavljeno limitirano izdanje - Argeta Exclusive à la chef Luka Košir

Argeta Exclusive, prestižna linija omiljenog delikatesnog namaza u Hrvatskoj, ponovno je udružila snage s vrhunskim chefom kako bi premijerno predstavila svoje deveto izdanje gastronomske poslastice. U restoranu Grič izabranim gostima otkrili su svoju zadnju majstoriju, koja je plod suradnje s jednim od najboljih slovenskih chefova nove generacije, Lukom Koširom.

Novi okus ljubimice najzahtjevnijih gurmana, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, ujedinjuje na prvi pogled neočekivano. Ovaj put, u inovativnom stilu kuhara Luke Košira, malo crno pakiranje donosi zanimljivu kombinaciju pačjih prsa, vanilije i prženih lješnjaka, vješto zaokruženo kardamomom, cimetom, klinčićima i pimentom. Obožavatelji kulinarskih postignuća, predstavnici medija i gastro zajednice pa tako i G.E.T. ekipa došli su na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživali u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Luke Košira.

Restoran Grič kuhinja

Mladi slovenski virtuoz, Luka Košir započeo je svoj kulinarski put u restoranu JB pod mentorstvom šefa Janeza Bratovža. Ubrzo nakon toga odlučio je slijediti svoje snove i preuzeo vodstvo obiteljskog restorana Grič, gdje svakodnevno ljepota netaknute, divlje prirode biva savršenom kulisom i inspiracijom za mnoge njegove kulinarske pothvate. Njegova je želja stvoriti vlastitu filozofiju i identitet temeljen na korištenju lokalnih sastojaka i samodostatnosti hrane, koja uključuje niz aktivnosti kao što su hortikultura, sakupljanje biljaka i lov. Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i tijesnoj vezi s prirodom, što mu omogućuje da hranu ponudi "izravno s polja na tanjur". Jedno od spektakularnijih jela u njegovoj ponudi su mravi, o čijoj se nastambi brine u obližnjoj šumi, a njegov specijalitet kuće je patka koju Košir uzgaja na vlastitoj ekološkoj farmi. Prvoklasno pačje meso osnovni je sastojak nove Argeta Exclusive. Uz dodatak vanilije i prženih lješnjaka, novi Argeta Exclusive à la chef Luka Košir oduševljava luksuznim i inovativnim ukusom.

Kako je rekao Enzo Smrekar, predsjednik uprave Droge Kolinska te idejni začetnik devete Argete Exclusive: „Argeta uvijek želi ponuditi najbolje, pa tako i s ekskluzivnim novim okusom.“  Smrekar je dodao kako priznanje pripada svim kuharskim majstorima s kojima su do sada surađivali. Ovakva ekskluzivna iskustva nikako ne bi mogla biti moguća bez uloženog napora, kako od strane vrhunskih chefova, tako i od strane Argete. Smrekar je istaknuo kako se chefovi  nikada nisu trebali kompromitirati, vezujući svoje ime uz proizvod u koji ne vjeruju. „Zato u Argeti razvijamo nova partnerstva, a ne kupujemo imena. Nova priča s kuharom Lukom Koširom savršen je mozaik našeg uspjeha. " – zaključio je Enzo Smrekar.

Enzo Smrekar, predsjednik uprave Droge Kolinska & chef Luka Košir

Nova Argeta Exclusive à la Luka Košir predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Grič. Okupljeni su tako uz degustaciju novog delikatesnog namaza imali priliku isprobati  kozju albuminsku skutu s tartufima te pačju paštetu s kestenima i mlijekom. Uz uvodnu priču idealno se uklopila jednostavno savršena palenta s crnim trubačama, žumanjkom,  polutvrdim zrelim sirom te čipsom od čičoke, nakon čega su uslijedili ravioli s bundevom, ricottom i karameliziranom sirutkom uz pjenicu od jabuke. Za glavno jelo posluženi su medaljoni jelena s repom, šljivama i smrekom. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je Pâte Sablée s agrumima i kozjim jogurtom. Glavna sommelierka restorana “Grič” predstavila je selekciju vina posluženih uz jela.

Kozja albuminska skuta s tartufimaPačja pašteta, kesteni i mlijekoPalenta s trubačama, zrelim sirom i žumanjkom
Ravioli bundeva, ricotta, karamelizirana sirutkaJelen, repa, šljive i smrekaPate Sablee s agrumima i kozjim jogurtom

Argeta Exclusive à la chef Luka Kosir dostupna je u bolje opskrbljenim trgovinama kroz ograničeno vrijeme.

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -