Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Petak, 3. 2. 2017.

Party uz vina Poletti u Red red wine baru

Piše:  Foto: Silvija Munda
Party uz vina Poletti u Red red wine baru

U Red red wine baru u Zagrebu (Andrije Hebranga 30) održana je promocija istarske vinarije Poletti i tom prilikom premijerno kušana mlada Malvazija berbe 2016.

Osim friške Malvazije, našla su se tu i ova vina: Malvazija 2015, Teran 2013, Cabernet sauvignon 2011 i Rossella 2016 te Chardonnay 2015, koji se nalazi i na vinskoj listi rovinjskog restorana Monte, nedavno okićenog s prvom hrvatskom Michelinovom zvjezdicom.

Malvazija Poletti u Red red wine baruParty uz vina Poletti u Red red wine baru

Domaćini promocije, vlasnici Red red wine bara, Luka i Bruno Elezović, pobrinuli su se da uzvanicima čaše budu uvijek polupune ili poluprazne. Fine zalogajčiće (tapase) za sljubljivanje uz vino pripremio je gostujući kuhar Drago Bošnjak, poznat iz RTL-ova gastro showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj’.

zalogajčiće  uz vina Poletti pripremio je gostujući kuhar Drago Bošnjak zalogajčiće  uz vina Poletti pripremio je gostujući kuhar Drago Bošnjak

Degustaciju je, uz potporu supruge Loredane i sina Mattea, osobno vodio vlasnik vinarije Peter-Piero Poletti.

Za zabavu na partyju nakon službene promocije zadužen je bio – DJ Poletti! Puštao je disco muziku osamdesetih, iz vremena kad je bio rado slušani istarski DJ.

Bruno Elezović, Matteo, Peter-Piero i Loredana i Poletti, Luka ElezovićBruno Elezović, Matteo, Peter-Piero i Loredana i Poletti, Luka Elezović

O vinariji Poletti:

Peter-Piero Poletti dugo je radio u turizmu, a 2015. godine je sudjelovao u izradi monografije o VišnjanuVinarija Poletti nalazi se u selu Markovac, nedaleko Višnjana u zapadnoj Istri, ima tradiciju koja seže u daleku 1842. godinu, kada je nono Piero Bernobich na prostoru današnje vinarije, sagradio kuću te počeo obrađivati vinograde. Peter-Piero Poletti je šesta generacija te loze, koji je posao preuzeo od svog oca, Marija.Preuzimajući imanje kasnih devedesetih godina, nakon višegodišnjeg rada u turizmu (DJ, turistički vodič, turistička agencija), Piero je odlučio napraviti radikalni potez  te je počeo proizvodnju uz korištenje moderne tehnologije i novim nasadima počeo širiti kapacitete.Danas gospodarstvo Poletti ima 7 hektara vlastitih vinograda u kojima uzgaja malvaziju, chardonnay, teran, cabernet sauvignon, merlot i muškat ružu. 2014. godine, u blizini vinarije, obitelj Poletti je sagradila  kuću za odmor s bazenom, Villa Bellavista,  u kojoj svoj godišnji odmor provode mnogi vinoljupci.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -