Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Nedjelja, 29. 5. 2016.

Otto & Frank

Piše:  Foto: Silvija Munda
Otto & Frank

Otto & Frank novo je mjesto u središtu Zagreba za odličan izlazak. Treba požuriti s posjetom, jer brzo ubrzo će se tamo čekati na stol.

Ana Galić i Aleksandar Noršić napravili su odličan posao. Naime, lokal odiše ležernošću i ugodnom atmosferom, a opet je, nekako, fancy. Imate osjećaj da se stapate s Tkalčićevom, a opet, svijet ide nekako oko vas dok vi uživate u odličnom jelu i čaši dobrog vina. Znate ono kada pričamo o malim, modernim, fancy konobama po španjolskim ili talijanskim gradovima... E, to smo dobili i u Zagrebu. Karta jela mijenja se na dnevnoj bazi što im daje mogućnost velike kreativnosti, a što oni i koriste. Dnevno imaju 3 - 4 jela koja kuhaju na bazi 30-ak porcija pa.. Dok ima. Iznimno me veseli odabir namirnica. One moraju biti odlične, to nije upitno, ali mi smo u meniju dobili oslića i trilje u jednom slijedu, a u drugom file skuše. Sve su ove ribe bile fantastične, ali ipak omogućuju nešto niže cijene - ne mora uvijek na tanjuru biti orada, škarpina ili kovač. Oko sebe su okupili vrlo mladu ekipu, vjerojatno zato da ih nauče raditi onako kako to oni žele, što je sasvim u redu. Inače, osoblje je nenametljivo, precizno i brzo - vidi se utjecaj Aleksandrove edukacije i s vremenom će biti još bolji. Za sada, za svaku pohvalu.

Vratimo se još malo na hranu. Način rada koji su odabrali omogućava im iznimno fleksibilan menu, što znači - ako im se nešto ujutro na Dolcu svidi, to će taj dan i biti na meniju. Dakle, svaki vaš odlazak u Otto & Frank bit će svojevrsno iznenađenje, a to daje poseban čar ovakvoj gastronomiji. Ono što jest i vjerojatno će i biti konstanta, to su doručci od kojih moram izdvojiti onaj zagrebački - sa zapečenom šunkom, sirom i vrhnjem i još sijaset sitnica. To je, mogu reći, i obrok, ali i turistička atrakcija, jer Tkalča je ipak turistička zona. Vinska karta će, također, biti fleksibilna, što me posebno veseli, a u kvalitetu vina ne treba sumnjati, jer odabir ipak vrši jedan od boljih sommeliera, Aleksandar Noršić, osobno.

Oboje suvlasnika, i Aleksandar i Ana, vole kontakt s gostima, vole biti domaćini, iznimno su komunikativni i stvaraju vam osjećaj da su tu samo zbog vas, a to je ogroman plus u ugostiteljstvu. Vjerujem da od njih možemo očekivati još pregršt iznenađenja i to - ugodnih. Oboje kažu kako im nije cilj biti ni prvi, ni najbolji, ni ništa takvo; oni samo žele da Otto & Frank bude mjesto gdje je vama ugodno, a smatram kako će ih baš takav stav i pristup dovesti na vrh. Kad bih njihov stil morao opisati u jednoj rečenici, rekao bih: ležerno elegantni i vrlo profesionalni. Pogledajte samo logo lokala - tako jednostavan i običan, a tako razigran i poseban, kakvi su oni sami. Pitate se što znači Otto & Frank? E, za to ćete morati u Tkalču pa pitajte njih. Vjerujte mi, zanimljivo je, a ni logotip nije slučajan; ima više veze s nazivom nego što se primijeti "na prvu".

Ono što svakako treba izdvojiti u njihovom radu su "Eksperimentalne srijede". Mi smo bili na jednoj i bilo je odlično. Dakle, predstavljena su vina Rizman, a na večeri je bio i Damir Štimac osobno. Probali smo njihov odličan Pošip, rose Rusula i Tribidrag, našao se tu i plavac Primus, ali i jedno iznenađenje - Tempranillo, koji više neće puniti u boce, tako da je ovo bila odlična prilika za probati jedan eksperiment, ali moram priznati da mi je Tribidrag draži. Uz to su sljubljena četiri odlična slijeda jela i moram reći da količina hrane nije bila striktno prezentacijska; baš naprotiv - a sve to u iznimno ugodnoj i ležernoj atmosferi.

Ako izlazite srijedom, svakako provjerite što priprema Otto & Frank, jer to je jedna od boljih solucija. Nadam se da ćemo ih uskoro predstaviti s velikom reportažom, jer oni to zaslužuju.

Do tada, provjerite jesam li bio u pravu. Vidimo se u Otto & Franku!

 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -