Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Četvrtak, 5. 12. 2019.

Magnum monday i čvarci (ususret Salonu pjenušavih vina)

Piše:  Zlatne riječi PR Julio Frangen
Magnum monday i čvarci (ususret Salonu pjenušavih vina)

Na zanimljivom i neuobičajenom predstavljanju dva prijateljska slovensko-hrvatska vinska projekta, već uhodanog Salona pjenušavih vina i novog festivala za mlade Vinskog univerzuma u Zagrebu, informacije o oba događanja iznesene su na radionici sljubljivanja čvaraka i pjenušaca pod nazivom „Magnum Monday“ na Vuglec bregu, koju je osmislila i moderirala prof. Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb i organizatorica Vinskog univerzuma Zagreb.

Pripadnici medija i partneri događanja mogli su, uz vodstvo sommeliera Darka Lugarića, predstavnika Hrvatskog sommelier kluba, kušati naslijepo 4 pjenušca, 2 hrvatska i 2 slovenska te ih spojiti s dvije vrste čvaraka i s pogačicama - čvarkušama. Pred samo kušanje, Darko Lugarić objasnio je kategorije pjenušavih vina prema ostatku šećera te, tijekom kušanja i interaktivne radionice, vodio uzvanike na stručan ali lako razumljiv način kroz sljubljivanje. Pjenušci koji su se kušali sa čvarcima, bili su predstavnici hrvatske i slovenske pjenušave scene, izlagača na zagrebačkom festivalu:   Pallidia, (Sanabor, NV) i Monte Classico (NV, Monterosso),  Jasminka (NV, Vuglec) i Blanc de Blancs (Šember, 2013). Neki su pjenušci bili prenježni za čvarke, neki preslatki, neki su baš dobro pratili i čvarke i pogače, a svatko od nazočnih imao je svoju najbolju kombinaciju.  Zabave i konstruktivne rasprave nije nedostajalo, a nakon „aperitivnog“ kušanja, uslijedio je bogat ručak s domaćim specijalitetima  - goveđom juhom, buncekom, krvavicama i kobasicama uz zelje i restani krumpir te na kraju uz desert repnjak - po kojima je nadaleko poznato zagorsko eno-gastro turističko odredište Vuglec Breg.

Marija Vukelić, organizatorica događanja i direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb, predstavila je i novi vinski festival za mlade, Vinski univerzum.

Vinski univerzum je slovenski festival za mlade koji već 5.godinu doseže sve veću popularnost u Sloveniji.

Prvi zagrebački "Vinski univerzum" održat će se u hotelu Dubrovnik, u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21 sat, a cilj mu je edukacija među mladima, bolja promocija, kultura uživanja u vinu, umjerenost u vinu!

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor