Dobro došli u
G.E.T. svijet!
Petak, 28 Rujan 2018

Gala premijera Grasecca i Francesce

Piše  Izidor Tačković i Krešimir Zadravec / EXE produkcija
Gala premijera Grasecca i Francesce

Urbani, moderni, elegantni, osvježavajući i neodoljivi…, tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina. Grasecco i Francesca u velikom su stilu predstavljeni u Hrvatskom narodnom kazalištu. Ovi pjenušci 100 posto su hrvatski proizvod i od berbe do punjenja proizvode se u podrumu Feravina u Feričancima. Tek su se pojavili na tržištu, a već su osvojili zaljubljenike u pjenušava vina, ali i ljubitelje osvježavajućih koktela jer su se pokazali kao izvrsna baza za popularne barske mješavine. Ekipa barmena iz Art of bara već je kreirala dva originalna koktela – Miss od Francesce i Brku od Grasseca, koji su u HNK-u posebno oduševili ženski dio publike.

Gala premijera Grasecca i Francesce

"Nove pjenušce prvi puta u našem podrumu proizvodimo charmat metodom tipičnom za proizvodnju talijanskog prosecca i iznimno smo zadovoljni reakcijom tržišta. Grasecco od 100 posto graševine i Francesca od 100 posto frankovke, od proljeća, otkad su se pojavili na tržištu, postali su jedan od naših najtraženijih proizvoda", kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem je sastavu vinarija Feravino.

I Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe ne krije zadovoljstvo novim pjenušcima, koji su posebno zaintrigirali mlađu populaciju. U Feričancima je okupio odličan tim enologa na čijem je čelu mlada enologinja Antonija Čeme i konzultant enolog Matjaž Lemut.

Gala premijera Grasecca i Francesce

Autor sjajne, moderne, hipsterske, trendi etikete je poznati hrvatski dizajner Miran Tomičić, kreativni direktor brend dizajn agencije Octopus Ink.

"Etiketa je inspirirana našim potrošačima, oni se u njoj reflektiraju. Ideja je bila kreirati suvremen, razigran, mladenački brend temeljen na lokalnom pristupu i tradiciji. Potrošači danas ne žele samo proizvod, traže nešto više – traže priču. Oni brend ne samo da koriste, oni ga slijede, slušaju i razgovaraju s njim. Stalo im je do utemeljenosti brenda i do njegovog vizualnog identiteta", ističe Tomičić.

Gala premijera Grasecca i Francesce

Jedinstveni Grasecco proizveden je u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -

Iz G.E.T. Vodiča...

Korta Katarina, Orebić
Korta Katarina, Orebić