Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
 Pretplatu na tiskano izdanje G.E.T. Reporta možete naručiti putem narudžbenice.
Ponedjeljak, 9. 1. 2017.

G.E.T. Report 33

 

 

Sretna nova 2017. godina!

Broj 33 + specijal 2016 godina ukratko

 

{tab=Sadržaj}

Broj 22 / siječanj 2016 
  • Premium priča, 2. poglavlje: Sladoledi i vino
Broj 23 / veljača 2016 
  • EverGreen Sushi Bar u Zagrebu
  • Gastronomski kvartet u osam sljedova
Broj 24 / ožujak 2016 
  • Izložba fotografija „Kušaj vino očima“
  • Galerija Kulin Galović
Broj 25 / travanj 2016 
  • Premium priča 3: Nova generacija
  • Movia - Vesna i Aleš Kristančič
Broj 26 / svibanj 2016 
  • ChevapRolls
  • Vinarija Rak
  • Splitski đir - 4 asa
Broj 27 / lipanj 2016 
  • Ciklo G.E.T. Tour Korčula 2016
  • Kvevri na Korčuli
Broj 28 / srpanj 2016 
  • Njeno veličanstvo Šljivovica 
  • Prezentacija vina Medea
  • Iločki podrumi
  • Restoran Badi, Lovrečica
Broj 29 / kolovoz 2016 
  • Nova lokacija popularne pizzerije Chello
  • Najteža deep dish pizza 
  • Vina Deklić, Ferenci (Vižinada)
  • Gandalf iz Motovunske šume
  • Bajkovita priča vinskog turizma
  • Restoran Kormoran
  • Restoran Đerdan, Bosanska Gradiška
Broj 30 / Listopad 2016 
  • Šumadija - prvi susret
  • Restoran Angelus, Varaždin
  • Obitelj Kolar, Baranja
Broj 31 / Studeni 2016 
  • Bijeli grozd 2016
  • Premium priča, 4. poglavlje: Gastronomija spaja ljude
  • Iznimna večera slovensko-talijanskog štiha
Broj 33 / Siječanj 2017 
  • G.E.T.-ova beogradska priča
  • Zagreb VINOcom 2016

{tab=Riječ urednika}

Nova godina je došla i prošla, još da prođe ovaj hrvatski skijaški tjedan pa može lagano krenuti postkartična depresija, jer su sve kartice ispeglane do maksimuma; naravno, kod onih koji kartice imaju. No ne bojte se previše, neće to dugo; uskoro će Valentinovo pa ćemo ponovo u  shopping.  Takvi smo mi... Mala zemlja za veliku potrošnju. 

Eno-gastro scena je prošle godine bila prilično živa. Chefovi su prelazili u druge lokale ili otvarali svoje; bilo je stvarno zanimljivo. Vinari su nas počastili odličnim vinima. Osvojili su pregršt nagrada i to dobivenih van Hrvatske. Dakle, svaka čast! Da, otvorio nam se Noel, kojeg su mnogi proglasili najboljim hrvatskim restoranom i prije samog otvaranja što je, naravno, iziritiralo mnoge pa su ocjene na društvenim mrežama bile od petice do čvrstih jedinica, ali ipak, najbolje da se uvjerite sami. Čim vas prođe ova postkartična depresija. 

Prošle godine je po peti puta dodijeljena nagrada Bijeli grozd. Nikad nje izazvala više pažnje i kod vinara, a i kod novinara; stvarno smo izuzetno zadovoljni i ponosni. Proširili smo se i van Hrvatske pa smo tako proglasili najbolje vinarije u turističkom smislu i za Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Stigli smo tako do kraja petogodišnjeg ciklusa i napravili smo skoro sve što smo htjeli s Bijelim grozdom. Vrijeme je za stepenicu više. Širimo se, kako smo rekli, van Hrvatske.  Ove godine održat ćemo dodjele nagrada u svim ovim zemljama; svakoj posebno. Vrlo skoro, u stvari za koji dan, kreće glasovanje za regionalni Bijeli grozd. Moći ćete glasovati za vinarije koje su se plasirale od 1-5 mjesta  i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Naravno da će glasovati i struka, ali upitnik će biti dostupan preko društvenih mreža; tako ćemo dobiti najbolje vinske podrume u turističkom smislu za 2016. Proglašenje najboljih bit će u sklopu G.E.T.-ove konferencije o vinskom turizmu koja će se ove godine održati u Iloku krajem trećeg ili početkom četvrtog mjeseca. 

U ovom broju donosimo neke od najboljih tekstova iz prošle godine, da se malo prisjetite kakva je bila.

Do sljedećeg broja,

veliki G.E.T.- ovski pozdrav!

Tomislav Stiplošek

More in this category: « G.E.T. Report 12
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -