Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

Zagreb: 3. Salon pjenušavih vina

Piše: 
Zagreb: 3. Salon pjenušavih vina

Salon pjenušavih vina Zagreb s pravom nosi titulu najelegantnijeg vinskog događanja u Hrvatskoj, te predstavlja uvod u sezonu vinskih događanja.

3. izdanje salona održava se na atraktivnoj lokaciji u centru Zagreba – u prestižnim dvoranama Hotela Dubrovnik (ulaz iz Gajeve ulice), koje pružaju odlične uvjete za predstavljanje pjenušavih vina na najvišoj razini. Salon okuplja 40-ak izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

 

Dio salona namijenjen je ponudi kulinarskih delicija koje se sljubljuju s pjenušavim vinima.

3. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15h – 21h. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120kn, a na dan priredbe 150kn. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima.

 

Sastavni dio salona su zanimljive radionice i stručno vođene degustacije na kojima se predstavljaju vina izlagača. Uvjet za sudjelovanje na radionici je kupljena ulaznica za Salon i rezervacija mjesta na radionici. Prijave na radionice su moguće do popunjenja, putem e-maila:radovan@geniuslocidesign.eu.

Dodatne informacije o Salonu nađite na: www.salonofsparklingwines.eu

Svjesni da brojni vinari imaju tek jedno pjenušavo vino, vrlo ograničenuSvjesni da brojni vinari imaju tek jedno pjenušavo vino, vrlo ograničenukoličinu istog ili tek traže svoj put prema tržištu, organizatori su odlučili, od ove godine, ocjenjivanje na razini mreže nadograditi tako da omoguće prijavu svim vinarima, uključujući one koji ne sudjeluju na nekom od Salona (dok je prijašnjih godina sudjelovanje bilo uvjet). 

"Omogućavanjem svim vinarima da prijave svoja vina na ocjenjivanje dobivamo veći broj vina/ uzoraka, a time i bolji pregled stanja na tržištu pjenušavih vina. Rezultati ocjenjivanja bit će na dvije razine, što znači da će vina biti razvrstana na dva načina i da ćemo dodijeliti dvije vrsta priznanja: Salonska priznanja i velika priznanja mreže Salon of Sparkling Wines." - ističu organizatori. "Nakon ocjenjivanja želja nam je otkriti rezultate i pokrenuti raspravu o stanju itrendovima na (slovenskoj i hrvatskoj) vinskoj sceni. Takva će rasprava biti jedna odrijetkih, a možda i prva s tom temom 'trendovi u svijetu pjenušavih vina', stoga ćemo pozvati na kušanje i razmjenu mišljenja, osim ocjenjivača, i ostale koji aktivno sudjeluju u proizvodnji, promociji i prodaji pjenušavih vina (vinogradare, vinare, enologe, sommeliere, novinare, promotore i druge). Dvije slovensko-hrvatske deveteročlane komisije vodit će enolozi Darja Bovha i mag. Franjo Francem."

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor